Politie stelt onderzoek in naar schietincident

donderdag 16 april 2015

Leeuwarden - De politie stelt een onderzoek in naar een schietincident op de Dammelaan in Leeuwarden.

Woensdagavond kwam bij de politie een melding binnen dat iemandvanuit een auto in de lucht zou hebben geschoten. Er werd direct een onderzoekgestart. In de berm aan de Dammelaan werden even later hulzen aangetroffen. Opbasis van een omschrijving van getuigen over de auto en de inzittenden kondenkorte tijd later op de Oostergrachtswal vier personen worden aangehouden. Hetgaat om twee mannen uit Leeuwarden (27 en 28 jaar), een 19-jarige vrouw uitLeeuwarden en een 27-jarige man uit Capelle aan den IJssel.

De auto, waarin het viertal zat, is in beslag genomen voor naderonderzoek. Alle vier verdachten zijn aangehouden voor betrokkenheid bij hetschietincident. Nader onderzoek moet uitwijzen welk aandeel een ieder heeftgehad. Ze zijn ingesloten voor verhoor. Voor zover bekend is bij het incidentniemand gewond geraakt.

Het gebruikte vuurwapen is nog niet gevonden. De politieonderzoekt waar dit wapen kan zijn. Onder meer moet nog onderzoek in de inbeslag genomen auto plaatsvinden. Mocht dit wapen niet worden gevonden in deauto, dan bestaat de kans dat dit vuurwapen is weggegooid of in bezit is vaniemand anders. In het geval u in de omgeving van de Dammelaan een vuurwapenaantreft, dan wordt u verzocht direct de politie te bellen. Raak het vuurwapenniet aan in verband met uw eigen en andermans veiligheid.

Mensen die iets over het schietincident of over het wapen kunnenzeggen, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan op devolgende manieren:

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Menaldum | 112 alarmeringen Menaldum | Goedkoop Tanken in Menaldum | Supermarkten in Menaldum | Weerbericht Menaldum