Preventieactie tegen insluipingen en inbraken

woensdag 20 mei 2015

Stiens - De politie en gemeente Leeuwarderadeel gaan op donderdag 21 mei in Stiens, Britsum, Koarnjum en Jelsum de bewoners waarschuwen voor insluipers en inbrekers. Door huis, schuur of garage goed af te sluiten, vermindert u het risico op inbraak op insluiping of diefstal.

Met de zomer voor de deur gaan ramen en deuren weer vaker open.Zolang er toezicht op is, is dat geen probleem. Maar ?even? op zolder iets halenterwijl de terrasdeur openstaat, maakt het voor een insluiper makkelijk sneliets weg te nemen. In de huizen waar deze situatie wordt aangetroffen wordt een?wit voetje? neergelegd. Vervolgens wordt de bewoner gewezen op de gevaren. Waarniemand thuis is, wordt een brief met het doel van de actie en preventietipsachtergelaten. De wijken en buurten die worden bezocht zijn zogeheten?hotspots?. Aan de hand van politiecijfers blijkt dat hier de kans op insluipingextra groot is.

U maakt het insluipers extra moeilijk door de kamer of ruimtewaar u een raam of deur heeft openstaan niet onbeheerd open te laten staan, ookniet om te douchen, slapen of bijvoorbeeld boven te stofzuigen. Leg ook geenwaardevolle spullen in het zicht, zoals laptop, fotocamera of portemonnee. Sluit?s nachts uw ramen en deuren. Inbrekers of insluipers hebben maar weinig ruimtenodig om binnen te komen. Kijk dus ook uit met een open bovenlicht. Wilt u tocheen raampje open? Zet dan alleen het raam open waar een inbreker niet bij kan ofeen raam wat is voorzien van een goedkeurde barrirestang of -rek.

Heeft u vragen over deze actie dan kunt u contact opnemen met dewijkagenten van Leeuwarderadeel : N.Nieuborg en K.Kooistra- de Vriesvia 0900-8844.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Menaldum | 112 alarmeringen Menaldum | Goedkoop Tanken in Menaldum | Supermarkten in Menaldum | Weerbericht Menaldum